Bu məhsullar qocalmanı sürətləndirir - SİYAHI

Bu məhsullar qocalmanı sürətləndirir - SİYAHI

Qocalmanı sürətləndirən məhsullar açıqlanıb.

Endokrinoloq-dietoloq Elvina Binatova vaxtından əvvəl qocalmağa səbəb olan məhsullardan danışıb.

O qeyd edib ki, insan orqanizminin qocalmasına səbəb olan bir neçə qrup qidalar var. Bunlara un məmulatları, şəkər və duzlu qidalar, təmizlənmiş dənli bitkilər və kolbasa daxildir.

“Un məmulatları qlükozaya çevrilir və dərinin vəziyyətinə mənfi təsir göstərir. Buna görə də, un məhsullarının müntəzəm istifadəsi (şəkər əlavə edilmiş və ya edilməmiş) vaxtından əvvəl qocalmağa səbəb olur”, – həkim deyib.

E.Binatova qeyd edib ki, şirniyyatların həddindən artıq istehlakı orqanizmə mənfi təsir göstərir. Şirniyyatlar, istənilən qazlı içkilər və qablaşdırılmış şirələr dəriyə mənfi təsir göstərə bilər.

Onun sözlərinə görə, bu məhsulları təbii şokoladla, içkiləri isə bitki çayları və meyvə suları ilə əvəz etmək olar.

“Duzlu qidalar erkən yaşlanmaya səbəb ola bilər. Buna görə də gündə 5 qramdan çox duz istehlak etmək tövsiyə edilmir”, – deyə dietoloq bildirib.

O, həmçinin tərkibində duz və zərərli konservantların çox olması səbəbindən kolbasalardan imtina etməyi tövsiyə edir. Həkim deyir ki, qaynadılmış və ya bişmiş ətə üstünlük vermək daha məsləhətlidir.

Bundan əlavə, Binatova təmizlənmiş dənli bitkilərdən, məsələn, zərif düyüdən imtina etməyə çağırır.

Dietoloqun sözlərinə görə, emal zamanı bütün faydalı xüsusiyyətlərini itirən pasterizə olunmuş süd və süd məhsulları orqanizmə heç bir fayda vermir.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
8-06-2023, 12:20
Baxıs: 159
Reyting: